Tobias Jonson

DJ // Författare // Föreläsare // Utvecklare

info [ at ] orgelman [ dot ] eu

Om Tobias

DJ // Författare // Föreläsare // Utvecklare

Tobias är "all-around" DJ och har spelat på olika tillställningar, allt från barnes disco i kyrkan och skolavslutningar till klubbarnas dansgolv och festivalernas stora scener. Han har även haft ett eget radioprogram med den elektroniska dansmusiken (EDM) i fokus, samt varit ledare för ett program med önskemusik på samma kanal.

Trots en bakgrund inom den klassiska musiken hörs ur högtalarna en mix av de nyaste låtarna tillsammans med de goda klassikerna in i en sömlös blandning av dansmusik. Bakom mixerbordet hittar vi Tobias Jonson, 21, mer känd som Orgelman. Även fast den musikaliska karriären startade på en orgelpall för fjorton år sedan hörs och syns han nu mest som DJ eller musikproducent under EDM-duons pseudonym HaZZmanS.

Allt startade 2004 när Tobias började spela orgel i kyrkan efter att ha spelat blockflöjt i två år, där startade även hans mångåriga engagemang inom Svenska kyrkan. Orgeln följde med enda till gymnasietiden då han pluggade det estetiska programmet med inriktning orgel. På orgel-repertoaren skrivs allt från Bach och Mozart till melodifestivallåtar och egenskrivet material in. Under gymnasietiden startade även Tobias, tillsammans med sin goda vän Hampus, duon HaZZmanS som producerar EDM. Till diskografin tillskrivs ett hundratal opublicerade låtar, en EP och två singlar.

Idag pluggar Tobias teologi på högskola med mål att en dag bli vigd präst i Svenska kyrkan, på skolan är han även kassör i studentkåren. Mellan 2015 och 2017 var han förtroendevald distriktsstyrelseledamot för Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift.

När vi möter Tobias idag är han ofta på språng och gör antagligen något med musiken, pluggar, jobbar med sitt företag eller gör något med Svenska Kyrkans Unga. Men med ett leende på läpparna och ett brinnande engagemang är det svårt för honom att tacka nej till saker Svenska Kyrkan Unga eller Svenska Kyrkans arrangerar.

Musik

  • Orgelman @ Världens Fest -17 (170603)
  • Orgelman Gratitude @ Scala (170217)
  • I am Orgelman PILOT (160126)